top of page

Wat is een OpvoedParty?    

Een OpvoedParty is een bijeenkomst van ongeveer twee uur in een kleine setting, waar je in klein gezelschap een gesprek over opvoeding van kinderen faciliteert.

Goed of fout is niet belangrijk in deze setting. Iedere opvoeder doet het op zijn/haar manier en daar kunnen anderen weer van leren. Er is niemand die een ander de les gaat lezen tijdens een OpvoedParty.

De OpvoedParty draagt zeker bij aan het versterken van de eigen kracht van opvoeders – Houriya Harrane, Versa Welzijn

Iedereen heeft van tijd tot tijd vragen over de opvoeding. Een OpvoedParty is een laagdrempelige manier van opvoedingsondersteuning waarbij men elkaar kan ontmoeten om zo kennis en kunde te delen. Het voordeel is dat men niet allemaal zelf het wiel hoeft uit te vinden. Door de kleinschaligheid (gespreksgroepen tot max. 10 deelnemers, bij meer dan 10 deelnemers zal er een extra gespreksbegeleider aanwezig zijn) is er voldoende gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Na een OpvoedParty gaat men met voldoende tips naar huis om mee aan de slag kunnen gaan.

Zie een verschil van mening als een kans om van elkaar te leren!

Waarom OpvoedParty’s?

  • Omdat het delen en vergaren van kennis en informatie over de ontwikkeling van kinderen leidt tot meer ontspanning in de dagelijkse opvoeding.
  • Omdat veel (beroeps)opvoeders zich in hun eentje door de grote hoeveelheid beschikbare informatie over opvoeding heen ploeteren, zonder een antwoord te vinden op hun persoonlijke vragen.

Val elkaar niet aan maar vul elkaar aan!

  • Omdat (beroeps)opvoeders veel eigenWIJSheid hebben over hun kinderen die ze zelden met anderen kunnen delen. Anderen kunnen daarvan leren.
  • Omdat OpvoedParty’s ontspannend, gezellig, leuk en leerzaam zijn!

“Door opvoeders bij elkaar te brengen in een OpvoedParty ben je ook indirect de sociale steunstructuren van ouders aan het versterken” – Marjet, sociaal makelaar wijkteam

Onderwerpen?

Je kunt gebruik maken van het OpvoedPartySpel, waarin aan de hand van kaartjes met situatieschetsen, uitgangspunten en dilemma’s het gesprek als vanzelf op gang wordt gebracht. De thema’s uit het OpvoedPartySpel zijn niet willekeurig gekozen. Ze zijn een samenvatting van 20 jaar ervaring in het beantwoorden van opvoedingsvragen.

Denk maar aan de laatste vraag die je hebt beantwoord. Deze ging ongetwijfeld over één van deze drie:

  • Zelfbeeld en zelfvertrouwen;
  • Grensoverschrijdend gedrag;
  • Communicatie.

Als je veel met buitenlandse ouders werkt, dan kan men kiezen om het MultiCulti-OpvoedPartySpel te gebruiken, waarin opvoeden in twee culturen aan bod komt.

Ben je professioneel betrokken bij (ouders van) zorgintensieve of chronisch zieke kinderen? De vragen die deze ouders hebben, vind je terug in het AltijdWat-OpvoedPartySpel.

Deelnemers kunnen natuurlijk ook zelf een onderwerp aankaarten waar zij het over zou willen hebben. 

Adres

Hückelhovenstraat 12

6132HJ Sittard

Contact

06-23858767

046-4527192

Uren

Ma-Vrij: 9:00 - 17:30

Za: 9:00 - 13

Zo: gesloten

Social

bottom of page